Course | Cursus 'Kunst en Antiek in de Praktijk'


Kunst zien en ervan genieten doet ieder op zijn eigen wijze. Kijken naar kunst moet je echter leren en dat vraagt tijd, inspanning en enige praktijkervaring!

 

Een aantal bekende kunsthandelaren hebben zich bereid verklaard om hun unieke ervaring en kennis van zaken met u te delen. Leren kijken, de kneepjes van het vak, de technische aspecten, echt en vals, dat zijn slechts enkele onderwerpen die aan bod komen. Dit met het doel kunst en antiek voor u toegankelijk te maken en uw kennis op dit gebied te verdiepen en te verbreden. 

De cursussen worden georganiseerd door de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland (VHOK). Op dit gebied de oudste - sinds 1912 - en meest gerenommeerde vereniging in ons land. (history)

Bij de docenten van deze cursus vindt u een aantal namen die al bekend zijn door het programma Tussen Kunst & Kitsch. Zij geven les in hun eigen kunsthandel of gaan met u op stap naar een museum, tentoonstelling of restauratie-atelier. Het ligt niet in de bedoeling u echt aan het werk te zetten of bergen huiswerk te laten maken. Hoofdzaak is dat u veel kunst en antiek onder ogen krijgt en voorwerpen zelf ter hand neemt. Bij de beoordeling daarvan is dat een 'must'.

 Nadat u de cursus heeft gevolgd beschikt u over een brede praktische kennis van kunst en antiek. Het is uitdrukkelijk geen kunsthistorische cursus of beroepsopleiding. De cursussen worden gegeven in groepen van maximaal 15 personen. De gemiddelde cursusgroep bestaat uit evenveel mannen als vrouwen, variŽrend in leeftijd van 19 tot en met 75 jaar.


De volgende disciplines kunnen worden behandeld:
 
 
- Oude Meesters
- schilderkunst
- beeldhouwkunst
- meubelen
- glas
- zilver
- tin
- beeldhouwkunst
- Aziatisch porselein
- Delfts
- Art Deco
- uurwerken
- tapijten
- archeologie
- juwelen
- prenten
- ikonen
- antiquariaat
- oosterse kunst
- aziatica
- etnografica
- aardewerk

Inschrijvingen

De cursus omvat 2 x 11 lessen en loopt van begin februari tot en met december. Tijdens de  schoolvakanties en de zomermaanden wordt het programma onderbroken. De kosten voor deze cursus bedragen 1200 euro (incl. btw). Voor een half jaar betaalt u 600 euro. Hiervoor ontvangt u tevens de cursusmap.

Aanvullende informatie en een aanmeldingsformulier kunt u aanvragen door hieronder uw gegevens in te vullen, of bij het Secretariaat van de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst. Plaatsing geschiedt op basis van binnenkomst van het aanmeldingsformulier. Voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons een nota. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van het cursusgeld op onze rekening. Informatie kunt u aanvragen via info@vhok.nl.

VHOK
Honthorststraat 14,
1071 DE Amsterdam,
tel. 020-6238904,
  
www.vhok.nl